11 четения

Учени описват как биха изглеждали извънземните

Астробиолози определиха как според тях може да изглеждат извънземните, съобщи Лента.
„Акулите и делфините са с подобна форма на тялото, въпреки че имат далечни роднини, някои от които са риби, а други – бозайници. Не бива да се изненадваме, ако видим подобна конвергенция във формата на тялото, когато срещнем живот от други светове“, каза президентът на международната програма за изпращане на съобщения до извънземен интелект (Messaging to Extra-Terrestrial Intelligence) Дъглас Вакош.
По думите му, „не очаквайте дубликат на Хомо сапиенс, защото търсим живот извън пределите на Земята“. Той не изключва възможността многоклетъчните обитатели на подземните океани, разположени на спътниците на огромни газови гиганти (най-вече Европа и Енцелад), да наподобяват земните бавноходки, но да имат гигантски размери.
С него не е съгласен астробиологът от НАСА Роко Маницели, който каза, че на Енцелад най-вероятно не може да съществуват многоклетъчни организми.
Главният астроном на института за търсене на извънземен интелект (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) Сет Шостак мисли, че визуално „най-извънземните“ форми на живот на Земята са насекомите.
Астрономът Кейтлин Аренс от университета на Арканзас смята, че извънземният живот може да съществува в серна среда, вместо във въглеродна, като земния.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!