21 четения

200 души не искат кръгово кръстовище пред съда в Г. Оряховица

Кметът инж. Добромир Добрев: „Има идеен проект, вземат се всички мнения“

 

200 ОБИТАТЕЛИ НА КООПЕРАЦИИ КРАЙ СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА не искат общината да направи кръгово движение пред сградата на Темида в града. Повечето от тях живеели на ул. „Хан Крум“ 1, а подписката била събрана и предадена на общинската администрация преди месец и половина, поясниха от инициативния комитет. Претенциите на хората били, че така ще бъде блокиран достъпът до подземния паркинг в същия блок, където се събирали около 20 автомобила. Освен това трябвало да се направи обследване от КАТ дали има катастрофи през последните три години на това място, което се разклонява към 8 улици. Според недоволните кръговото кръстовище щяло да пречи на магазини и супермаркети. В района дори нямало улични шахти и преди време хората сами събирали пари да ги направят. С новата организация на движението те обаче щели да се задръстват отново.

„ИМА ИЗГОТВЕН ИДЕЕН ПРОЕКТ И СЕ ВЗЕМАТ ВСИЧКИ МНЕНИЯ. Имаше и обществено обсъждане на идеята, вероятно тази подписка е депозирана по това време, но лично аз не знам за нея. Това кръстовище не може да бъде регулирано по друг начин, защото тук стават катастрофи, тапи и места за паркиране няма, мястото е с 8 пресечени улици. В проекта са предвидени пет паркоместа за съда и едната улица ще бъде еднопосочна, за да може да поема автомобилите“, коментира вчера кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, потърсен за коментар. Той каза още, че проектът е съобразен и с въпросния подземен паркинг. Според него инвестицията от бюджета на общината ще бъде около 100 000 лева и вероятно кръгово ще има до края на годината. Чакало се становище от КАТ, а е поискано и мнението на председателя на Районния съд. Според съдия Павлина Тонева, ако направата на кръгово е най-добрият вариант, трябва да го има.

Нели СУКОВА

5 коментара за “200 души не искат кръгово кръстовище пред съда в Г. Оряховица

 • 01.09.2017 в 10:08
  Permalink

  Почти всички горнооряховчани не искахме кръговото пред Съвета,там е крайно неподходящо и недообмислено ! И каква полза? Тепърва ще берем ядове с него! Но..“Кучетата си лаят, а керванът си върви“!

  Отговор
 • 01.09.2017 в 14:42
  Permalink

  Точно така докато се карате за кръговото човека на Цветан Цветанов – Петър Христов разора центъра на Горна Оряховица и ще усвои 4 000 000 лв. Тоест махнаха се каменни павета със срок на годност 200 години а се слагат плочки от Китай със срок 30 години.Хайде честито да Вие !!!!
  УСВОЯВАНЕ УСВОЯВАНЕЕЕЕЕЕЕ НА ГЕРБ

  Отговор
 • 01.09.2017 в 16:50
  Permalink

  200 не искат, значи останалите искат. Защо ни занимавате какво искали 200 души??

  Отговор
 • 01.09.2017 в 21:09
  Permalink

  И аз това се зачудих?! Махнаха здравите и хубави плочи и сложиха тия „подлоги“

  Отговор
 • 01.09.2017 в 21:51
  Permalink

  лакомия кмет е готов да разпилей целия град и урежи всички дарвета за да открадни парите не се наяди свинята купил къща в Германия там ще живее

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!