От вторник постепенно затопляне, слънчево и топло през уикенда

През нощта ще има променлива облачност, намаляваща до ясно. Ще духа слаб вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. За района на В. Търново се очаква минимална температура 12 гр. Преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд – до значителна. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25. За В. Търново максимална температура 23 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.1 през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.2 през 2003 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 47 минути и ще залезе в 19 часа и 45 минути. Фаза на Луната: едно денонощие преди пълнолуние.

И в сряда ще преобладава време с променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от запад. От четвъртък до събота след обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност и ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В събота вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. В неделя и понеделник ще има променлива облачност и ще духа умерен вятър от запад. От вторник до четвъртък се очаква постепенно затопляне. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28. От петък до понеделник времето ще се задържи топло, с температури около средните за сезона. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда ще има променлива до значителна облачност и силен вятър от северозапад. От четвъртък до събота облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб до умерен вятър, в четвъртък от северозапад, в петък и събота – от юг-югоизток. В събота вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В неделя и понеделник ще преобладава време с променлива облачност и умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м от вторник до четвъртък постепенно ще се повишават от 16 гр. във вторник до 20 в четвъртък. От петък до понеделник температурите на 1200 м ще се задържат около 20 гр. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.