8 четения

Символичен олимпийски огън даде старт на новата учебна година в Спортното училище

СЪС ЗАПАЛВАНЕТО НА СИМВОЛИЧЕН ОЛИМПИЙСКИ ОГЪН ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Трикратният шампион на България Здравко Баблаков получи честта да запали огъня, след което всички ученици се заклеха да защитават достойнството на страната и честта на училището си.

„Прекрачването на училищния праг и звънът на училищния звънец отварят вратите към необятния свят на знанията, към поредицата от усърдни тренировки. Именно тази симбиоза – писаното слово в книгите и спортните занимания – помага за пълноценното личностно израстване на учениците. Щастлив и горд съм да обявя, че и през настоящата учебна година Спортно училище увеличава своите възпитаници. Те вече са над 300 и са с 41 повече от миналата година. Образованието си тук получават както деца и младежи от нашия град, така и от цяла България. Това показва, че възстановяването на училището е успешно дело на Община Велико Търново”, каза в словото си зам.-кметът на общината Ганчо Карабаджаков.

15 паралелки има в Спортното училище и те станаха толкова много само за пет години. Няма друго училище в област Велико Търново, което толкова бързо да увеличава броя на своите ученици, обобщи и началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева, която пожела на учениците двойно и тройно повече медали и шампионски титли през новия спортен сезон.

Директорът Снежина Михова връчи грамоти на изявени ученици, които са спечелили медали и отличия от национални и международни състезания по хандбал, баскетбол, футбол, борба, лека атлетика, тенис, плуване и др. И призна, че много от децата, които също трябва да получат грамоти, не присъстват на първия учебен ден, защото са на състезания в момента.

Три паралелки – по една в V, VI и VII клас, са реализирани по държавна поръчка това лято. С решение на Министерството на младежта и спорта за първи път през учебната 2017/18 г. са утвърдени паралелки по волейбол и плуване. Така спортовете, които се изучават в гимназията, вече са девет.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *