Тодор Бобслея иска да продаде на общината в Свищов бившето кино заради 200 000 лв. борчове

Кметът Генчо Генчев: „Предложението е несериозно, запорирал съм сметките на 75 длъжници“

 

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ОБЩИНАТА В СВИЩОВ ТОДОР БОБСЛЕЯ предлага на кметството да продаде голямата зала на бившето кино „Алеко“ в града, която през последните години е дискотека. Предложението на 55-годишния Тодор Тодоров, популярен като Бобслея, защото е участвал в Зимните олимпийски игри през 1988 г. в Калгари в тази дисциплина, е пратено до кмета и до Общинския съвет в крайдунавския град. Според офертата за продажба на частен имот с площ от 1200 кв. м общината имала нужда от голяма зала за провеждане на различни мероприятия, заради това Бобслея предлага да продаде своя имот, но цена не се посочва.

СПОРЕД КМЕТА НА СВИЩОВ ГЕНЧО ГЕНЧЕВ ИМА ТАКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ, което е разгледано, но няма шанс да се внесе в Общинския съвет.

„Това предложение е несериозно. Тодор дължи над 200 000 лева за данъци на общината. Вече съм наложил запор на негови и на сметките на общо 75 длъжници за събиране на вземанията“, е категоричен градоначалникът на Свищов.

На първо четене в заседанията на Общинския съвет все пак е било отправено запитване за продажба на имот от най големия длъжник на тази община – Тодор Тодоров, действащ управител на ЕТ „Деница – Тодор Тодоров“, установи още наша проверка. Преди няколко месеца в редакцията на „Борба“ се получи почти същия сигнал. Тогава Тодор Бобслея потвърди, че дължи много пари за данъци, но ги плащал колкото може, а икономиката в града била срината.

ВЪПРОСНАТА ЗАЛА ОТ БИВШЕТО КИНО „АЛЕКО“ Е продадена през 2006 г. от „Търновфилм“ ЕООД на Тодор Тодоров за 742 лева, сочи нотариалният акт по сделката. По това време на безценица бяха разпродадени и други кинозали поради липса на публика и държавна политика.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.