135 четения

„Етър-64“ стана шампион и на плажен хандбал, Соня Богданова с индивидуална награда

Хандбалистките на „Етър-64” спечелиха шампионата на България по плажен хандбал. Надпреварата се проведе в курорта Албена с участието на шест отбора при жените, разделени в две предварителни групи. Великотърновки стартираха срещу ХК „Хасково” и „Ники спорт” (Сливница), а в другата група бяха ХК „Шумен-61”, ХК „Панагюрище” и ПГТ (Панагюрище).

В първата среща „виолетовите“ загубиха с дузпи от „Ники спорт” с 1:2, но във втората победиха с 2:0 хасковлийки. В третата среща ХК „Хасково“ удари с 2:0 „Ники спорт” и „Етър-64” завърши първи в групата.

На полуфинала „виолетовите” отнесоха „Панагюрище” с 2:0, а в другия мач отборите на „Шумен” и „Хасково” стигнаха до дузпи, при които се наложиха хасковлийки. Така на финала отново се срещнаха „Етър-64” и ХК „Хасково”. Шампионките на страната, водени от президента на клуба Атанас Атанасов, спечелиха с 2:0 (16:11 и 20:10) с отлични изяви на Деси Николова и грабнаха златните медали и титлата. Шампионската купа бе връчена на капитана на тима Даниела Коцева.

Трофеят е трети за „виолетовите“ през сезона, като към шампионската титла на страната и купата на България те прибавиха и короната на плажен хандбал.

Индивидуалната награда за най-добър шутър получи Соня Богданова от „Етър-64”, за най-добър вратар бе обявена великотърновката Гери Александрова, която пази на ХК „Хасково”. Ангелина Симеонова и Кристияна Караманлиева от „Етър-64“ бяха избрани в „златната осмица” на първенството.

„Етър-64“ игра в състав Деси Николова, Деница Иванова, Соня Богданова, Даница Петрова, Кристияна Караманлиева, Ангелина Симеонова, Мария Спиридонова и Даниел Коцева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *