14 четения

Пари и изпълнител има, но строителството на моста край Шемшево зацикли

НОВИЯТ МОСТ КРАЙ ШЕМШЕВО И ЕДИНСТВЕН ПРЯК ПОДХОД КЪМ ОЩЕ 4 СЕЛА ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНЕ ТАЗИ ГОДИНА. „Хората са отчаяни, негодуват, и с право. Започва учебната година, идва зима, а нищо не се случва. Направил съм докладни до кмета Даниел Панов като компенсация за чакането да ни оправят и дупките в селото, но и това още не е станало“, коментира кметът Кирил Ангелски.

Ситуацията със съоръжението е – пари и изпълнител има, но бюрократични спънки пречат на строителството, а зимата наближава и то няма как да бъде реализирано. Едва миналата седмица в бр. 70 на „Държавен вестник“ е публикувано обявлението, че Община Велико Търново е изработила подробен устройствен план за мост над р. Янтра в землището на с. Шемшево.

Заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до кмета на общината в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

Така най-рано до края на септември, и то ако няма възражения, планът трябва да влезе в сила и да се издадат строителни разрешения на фирма „Пътни строежи ВТ“, за които също се чакат срокове за обжалване. Така същинското строителство може да започне най-рано около ноември.

ПО ПЛАН СРОКЪТ ЗА НАПРАВАТА Е МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА, НО ИМА И ТЕХНОЛОГИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ НА БЕТОНА при регламентирани температури, които няма как да се изпълнят до зимата, и вероятно строежът ще продължи чак напролет, коментират експерти.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!