14 четения

С новия транспортен план на В. Търново автобуси до 22 места тръгват по тесните улички

280 хил. струва дозавършването на ул. „Ст. Михайловски“

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ВЪЗЛОЖИЛА ИЗРАБОТВАНЕТО НА НОВ ТРАНСПОРТЕН ПЛАН НА ГРАДА, ТЪЙ КАТО СТАРИЯТ Е ОТ НАЧАЛОТО НА 80-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК и доста градски зони са лишени от комуникации. Кметът Даниел Панов в отговор на питане разясни пред Общинския съвет подробности за това как ще бъдат прекроени градските линии. Новият план трябва да е готов до края на есента и е в пряка връзка по проекта за интегриран градски транспорт, който има общината. Градските линии ще са съобразени за бърза комуникация по хоризонтал и диагонал и ще преодолеят основни проблеми с придвижването от север на юг.

В момента тече проучването, свързано с реализацията на проекта за интегриран градски транспорт, в който се предвижда въвеждането на електробус в кв. „Картала”. Така ще се облекчи проблемът с обществения транспорт в този район. За кв. „Варуша” обаче проблемът може да се реши само отчасти и то с автобуси клас „А” и „Б”, до 22 места. Поради острите завои и тесните улици в квартала от години страдат от липсата на автобуси. Планът предвижда и изграждането на буферен паркинг на част от бившето сержантско училище.

С ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ ЩЕ ИМА ДВА БУФЕРНИ ПАРКИНГА НА ОСНОВНИТЕ ВХОДНО-ИЗХОДНИ АРТЕРИИ. Главният ще е под Царевец и тук ще се насочват всички автобуси с туристи, а посетителите ще могат директно да разглеждат новия парк с макетите и да влизат през южната крепостна порта. Целта е големите МПС да не задръстват града и за посетителите да е много по-лесно и удобно придвижването, тъй като от същото място ще тръгват и градски автобуси и електробуси.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “С новия транспортен план на В. Търново автобуси до 22 места тръгват по тесните улички

 • 05.09.2017 в 14:07
  Permalink

  Пак приказки в бъдеще време.. След като оправихме „турбо“ кръговите кръстовища, сега дойте и ред и на интегрирания транспортен план: Явно това е патент на този кметски екип – нещо като със старото военно училище; първо го разораваш и му слагаш противопожарни кранове на на 5-6 м. под нивото на терена, без да знаеш какво ще има отгоре и едва тогава започваш да мислиш какво да изпроектираш върху цялата територия…

  Отговор
 • 05.09.2017 в 14:23
  Permalink

  Добра идея , но ако и всички автобуси са и електро за по-чист въздух, още по хубаво.

  Отговор
 • 05.09.2017 в 15:55
  Permalink

  Отново хубави приказки и ми се струва, че отново ще си остане само с плана цялата работа, много план много нещо, а реално едно голямо НИЩО … Що всеки път така ги правим нещата незнам, поне едно от плануваните десетки работи направете, пък тогава почвайте друго и го завършвайте качествено разбира се !!!

  Отговор
 • 05.09.2017 в 19:23
  Permalink

  Та какво ще и довършват на ул. „Стоян Михайловски“? Да и бяха сложили осветление и да махнат паркираните автомобили! Иначе като спрат от двете страни, две коли не могат да се разминат. А уж е главна улица на квартала.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!