3 четения

Хмелът в бирата води до импотентност при мъжете

Хмелът в бирата има редица полезни качества, но от тях са облагодетелствани най-вече жените, докато при мъжете той може да доведе до импотентност, пише сп. „Вайс“.
Бирата е ефективно лекарство против безсъние и при менопауза, благодарение на високото съдържание на фитоестрогени в нея. Същите съединения, които представляват аналог на женските полови хормони, причиняват проблеми с ерекцията при силния пол.
В своя книга авторът Стивън Херод Бюнър описва трите стандартни употреби на хмела в билковата терапия: като средство за здрав сън, като диуретик и като естествен източник на фитоестрогени при менопаузата.
Специалистът по тревните растения Сюзан Уийд също описва действието на бирената съставка – като хранително болкоуспокояващо, сънотворно и ефективна добавка за увеличаване на млякото при кърмещите жени.
Дисбалансът в нивата на естрогени при мъжете обаче може да окаже негативно въздействие на представянето им в леглото. Бюнър пише, че пивоварите и барманите в Англия знаят за последствията твърде добре: „При дълъг период на излагане на естрогенните свойства на хмела, това води до затруднения при ерекцията“.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!