„Болярки“ станаха етърки, ще играят от името на виолетовия клуб в женския футболен елит

В първите два кръга момичетата на Вальо Витанов срещат фаворитките НСА и „ЛП Суперспорт“

От името на ФК „Етър ВТ“ ще се състезава в женската „А“ група представителният отбор на ЖФК „Болярки“, съобщи президентът на клуба Йордан Грозданов. Старши треньор на състава ще бъде Валентин Витанов. Така „виолетовите“ вече ще имат свои отбори в елита на родния футбол – при мъжете, при жените и при юношите до 17 години.

„Нашият клуб продължава да работи, но постигнахме договорка с ръководството на „Етър“ и с Александър Нанков с наши състезателки да сформират представителен тим при жените. Първата причина е марката „Етър“ да има свои силни представителни отбори във всички нива на елита, а другата е финансирането, с което в „Болярки“ трудно се справяме. Ние запазваме отборите при подрастващите. Ще играем под името „Болярки“ при 12-, 15- и 17-годишните“, обясни Йордан Грозданов.

Междувременно женският тим спечели с 5:1 контролна среща в Севлиево с едноименния местен отбор. Преди почивката великотърновските момичета направиха куп пропуски пред вратата на домакините, но след нея започнаха да бележат голове. Габриела Христова, Мирела Моева на два пъти, Румяна Новакова и Лора Петрова от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самата нея, торпилираха вратата на „Севлиево лейдис“.

В неделя е стартът на първенството на „А“ група при жените. По програма на 10 септември новите етърки приемат шампиона на страната и хегемон в женския футбол НСА „В. Левски“ (София), като мачът е от 16:30 ч. Във втория кръг на 16 септември възпитаничките на Валентин Витанов гостуват на „ЛП Суперспорт“.

Единайсет отбора ще има в женското първенство, като освен „Етър ВТ“ нови са „Енко“ (Пловдив), „Олимпия“ (Шумен) и „Риал“ (Ковачевци). Другите седем тима са добре познатите НСА, „ЛП Суперспорт“ (София), „Берое“, „Пълдин“ (Пловдив), ЖФК „Варна“, „Спортика“ (Благоевград) и „Севлиево лейдис“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.