1906 четения

Камен Филипов: „Методът „Пайда Ладжин” лекува без лекарства и без пари“

30 привърженици на нетрадиционната медицина се запознават на семинар в Ксилифор с древни китайски техники за самолечение

 

НАД 30 ДУШИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РЕГИОНА СЕ ВКЛЮЧИХА В ДЕМОНСТРАЦИЯТА НА ИЗВЕСТНИЯ МЕТОД ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ „ПАЙДА ЛАДЖИН”. Форумът се провежда за трети път на Ксилифор, събирайки на едно място привърженици на нетрадиционната медицина. Сред тях е и Слава Добрева от Стара Загора, която се включи заедно със сина си.

„От 20 години се интересувам от алтернативните терапии и нетрадиционна медицина. Запознах се с метода „Пайда Ладжин” миналата година и след като сама се убедих, че помага, продължавам да участвам в семинарите”, сподели Слава. Интересът й е продиктуван от здравословни проблеми. Разказа, че след раждането на сина й се появили различни здравословни проблеми. Един от тях е с лявата й ръка, която трудно движела и била силно ограничена в движенията. Само за ден по време на първия семинар, в който участва, успяла да я раздвижи и проблемът изчезнал, разказа младата жена. Този път се включила в семинара в Ксилифор заради проблем с крака, след като традиционната медицина не успяла да й помогне. Хората като нея, които търсят спасение в алтернативната медицина, става все повече, макар че като всяко ново нещо, и този метод все още навлиза бавно у нас, разказа кинезитерапевтът и водещ на семинара Камен Филипов. Споделя, че още като студент в НСА се интересувал от алтернативните методи на лечение, а повече от 30 години се занимава с кинезитерапия, физиотерапия и китайска медицина. Има също собствена методика по акупунктура и акупресура. Последната техника, която изучава, е методът „Пайда Ладжин”, който е популярен в целия свят. Усвоява тънкостите му лично от мастер Хончи Шао, който е основател на метода и миналата година гостува за първи път в България.

„Корените на този метод всъщност имат хилядолетна история. Първите писмени източници, които са свързани с него, са т.нар. канон по вътрешна медицина на Жълтия император. Това е древен китайски текст, който се счита за фундаментален доктринен източник на китайската медицина отпреди повече от две хилядолетия. Следвайки тези принципи, всеки би бил способен да се самолекува, балансирайки енергията в тялото си”, разказва Камен Филипов.

Техниките, които се използват в „Пайда Ладжин”, включват активни ударни упражнения по енергийните меридиани на тялото и пасивни упражнения за разтягате на меридианите. Подходящ е за всички възрасти и при всички заболявания с изключение на хората, които имат открити рани или страдат от шизофрения в остра фаза. Философията е, че ако се разблокират меридианите, по които тече енергията в човешкото тяло, ще се премахне и причината за болестта. Достатъчно е с помощта на дланите да се правят потупвания многократно в определени зони по тялото, за да потече енергията плавно в енергийните канали, свързани със съответните органи. А ефектът се подсилва от разтягането на крайниците и ставите върху специално изработена ладжин пейка. На мястото на пляскане се получават петна – големи и по-малки, като това е т.нар. „Ша” – цветен токсичен отпадък, който се изхвърля от организма, а петната се появяват в процеса на детоксикация на тялото. Любопитен факт е, че център за изследване на диабета в Индия е направил клинично проучване на участниците в подобен „Пайда Ладжин” семинар година по-късно. Оказва се, че шестима участници с диабет са се излекували напълно, същото са постигнали деветима с хипертония, десетима със сърдечносъдови заболявания и шестима с респираторни нарушения.

Според Камен Филипов „Пайда Ладжин” е лесен и достъпен метод, който не изиcквa cпeциaлни знания или пособия, и чoвeк мoжe да практикува техниките дори у дома. Споделя, че той самият го използва пocтoяннo и ce чyвcтвa здpaв, а каузата му е да предава знанията си, за да е полезен на хората.

Весела БАЙЧЕВА

5 коментара за “Камен Филипов: „Методът „Пайда Ладжин” лекува без лекарства и без пари“

 • 06.09.2017 в 14:22
  Permalink

  Методът наистина е чудесен, ама защо обучението е 600лв., за два дни и естествено пособията, които си зарибен да закупиш също не са с близка до реалната си стойност цена …

  Отговор
  • 06.09.2017 в 23:20
   Permalink

   Уважаема Кина, ПайдаЛаджин презентации и демонстрации са без такса, където и да са. На Ксилифор направихме за гражданите такива на 03.09 от 12.00 до 14.00 и днес по случай 132 години от съединението от 07.00 до 09.00 Семинарите не са задължителни. Вярвам, че вече сте си купили книгата. Описани са размерите на Ладжин пейката и с подръчни средства може да се направи. За Пайда използвайте ръцете си или си помагайте със съмишленици. Така самоозравяването ви ще струва нула. Желая ви успех!

   Отговор
 • 07.09.2017 в 6:26
  Permalink

  Това е наистина един от добрите начини човек да си помага в самолечението и да се поддържа в добра форма. Но е превърнато в бизнес, независимо какво се говори в статията. Вземат се големи суми за това, човек да се „самолекува“. Който смята, че му е дадено да го разпространява, нека го прави без да „цица“ хората…

  Отговор
  • 07.09.2017 в 10:17
   Permalink

   Здравейте Кина, вероятно не се познаваме, но би било добре да се срещнем. Все още съм на Ксилифор до утре на обяд. Благодаря ви, че сте заинтересована за това хората да не плащат. Бих ви предложил да разказвате, където можете на търсещите хора за вашия опит с ПайдаЛаджин или да дойдете на някои от семинарите ми без такса. Така във Велико Търново и региона ще има човек, милеещ за нуждаещите се хора да практикуват без такса. Продължавайте да практикувате и да подкрепяте нуждаещите се със знания и опит. В ютюб съм публикувал повече от 330 видеоклипчета, от които човек може да се учи в къщи самостоятелно и да практикува, както го правят много хора. Желая ви успех и с ПайдаЛаджин.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *