Клуб „Стари видри“ обучава малчугани на риболовни умения край Поликраище

В неделя край река Росица до село Поликраище се проведе детско риболовно училище. То бе организирано от спининг клуб „Стари видри“, за който отдавна вече е традиция провеждането на такива занятия за деца из цялата страна. Клуб „Стари видри“ е организация с нестопанска цел, основана през 2003 година, която обединява членове от градове из цяла България. Сред неговите цели са опазването на природата и рибните ресурси, борба срещу всяка форма на бракониерство, организиране и участие в екоакции, зарибяване на водоеми със средства на клуба, популяризиране на спининговия риболов, участие в регионални, републикански и международни състезания.
От 2004 година неговите членове организират ежегодно и детски риболовни училища в различни краища на страната. В неделя край река Росица се събраха дечица на възраст от 5 до 15 години, които с неподправен интерес и удоволствие попиваха тънкостите на риболовното изкуство. То им беше разяснявано от опитни инструктори – членове на клуба, които бяха пристигнали не само от Велико Търново, но и от София, Силистра, Стара Загора, Варна. Те разкриваха на малките участници разликите във водоемите и какви видове риби обитават в тях, особеностите на всички хищни риби, които се срещат в нашата страна. Показаха им различните разновидности примамки, начините за употребата им и в какви места е подходящо да се избират съответните видове, кога не биха били ефективни и при какви точно условия да се използват, за да бъде успешен риболовът.
Освен удоволствието и забавлението от новопридобитите умения малчуганите бяха зарадвани и с много подаръци – въдици, макари, влакна, примамки, с които да практикуват и развиват знанията си. Освен това всички бяха наградени за участието си с грамоти и медали.
Иглика ЙОЗОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.