5 четения

МОБАЛ закара безплатно в София изоставен катастрофирал софиянец

ЛИНЕЙКА НА ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА ЗАКАРА ДО СТОЛИЦАТА МЪЖ С ФРАКТУРА НА ТАЗА. Разходите по транспорта бяха поети от стационара, а самият той доплатил символична сума, информира началникът на отделението по реанимация д-р Сибила Маринова. Миналата седмица 57-годишният софиянец е приет по спешност в МОБАЛ, след като катастрофирал на главен път София – Варна в района на село Шереметя.

„При инцидента е получил множество травми, сред които гръдна, черепно-мозъчна и фрактура на таза. Бе настанен в отделението по реанимация и го стабилизирахме. СВЪРЗАХМЕ СЕ С БЛИЗКИТЕ МУ, НО НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ПОЖЕЛА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА НЕГО и дори отговаряха, че не познават такъв човек“, разказа д-р Маринова.

Оказало се, че 57-годишният софиянец е и здравно неосигурен, така че лечението му остава за сметка на търновската болница. Освен това човекът нямал никакви лични вещи, защото останали в катастрофиралата кола.

Макар че пациентът е трудноподвижен заради фрактурата на таза, настоявал да бъде изписан и от болницата решили да му помогнат. Дали му дрехи и го транспортирали до София.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!