Скулпторът Атанас Миндов празнува 85 г. с изложба

ПЛАСТИКИ, РИСУНКИ, ЖИВОПИСНИ КАРТИНИ, РИСУВАНИ ПРЕЗ РАЗЛИЧНИ ТВОРЧЕСКИ ПЕРИОДИ, показва в изложбата си скулпторът Атанас Миндов. Експозицията беше открита снощи в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ и е посветена на 85-ия рожден ден на автора.

Атанас Миндов е възпитаник на Националната художествена академия, но в продължение на почти 30 г. преподава във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

За близо 55 творчески години художникът има произведения в частни сбирки и институции у нас и в чужбина. Участвал е в 23 национални, 38 регионални и пет международни изложби, има осем самостоятелни експозиции. Негови са и 15 паметника в Централна Северна България.

 

 

Спартак Паскалевски показва илюстрации

 

ИЛЮСТРАЦИИ И ЖИВОПИСНИ ТВОРБИ ПРЕДСТАВЯ В ИЗЛОЖБАТА СИ „А..? Е БАСНЯ” ПРОФ. СПАРТАК ПАСКАЛЕВСКИ. Експозицията е подредена в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Част от живописните работи са илюстрации, които художникът е правил за новата книга на дългогодишния търновски журналист и поет Антон Труфев „Гарван гарвану око не вади”.

Книгата е издадена от Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков” и ще бъде официално представена на конференция, посветена на 190-ата годишнина от рождението на Петко Славейков, която се навършва през ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.