113 четения

Д-р Свилен Маслянков: „Четвърта пациентка от региона беше оперирана от рак на гърдата по иновативен метод в болница „Александровска“

ЧЕТВЪРТА ПАЦИЕНТКА ОТ РЕГИОНА В ПЪРВИ СТАДИЙ НА РАК НА ГЪРДАТА БЕШЕ ОПЕРИРАНА ВЪВ ВТОРНИК СУТРИНТА В ХИРУРГИЧНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ИНТРАОПЕРАТИВНА РАДИОТЕРАПИЯ на столичната болница „Александровска“. Тя се подложи на най-съвременния метод за лечение на карцином на млечната жлеза, който се прилага на световно ниво. Търновският онкохирург д-р Свилен Маслянков сподели, че методът придобива все по-голяма популярност и пациентките му са предимно от Великотърновска област, но консумативите са скъпи и за еднократна употреба. СПЕЦИАЛИСТЪТ Е РЪКОВОДИТЕЛ НА ОДОБРЕН НАУЧЕН ПРОЕКТ, ЧРЕЗ КОЙТО СЕ ПОСТИГА НАМАЛЯВАНЕ НАПОЛОВИНА НА ЦЕНАТА НА ИЗПОЛЗВАНИТЕ МЕДИЦИНСКИ АРТИКУЛИ, за да може да бъде използван при възможно най-голям брой заболели. Чрез иновативната интервенция се спестява повторна клинична пътека, обуславяща лъчетерапията.

„Подходящи за такъв тип лечение са пациентки в първи клиничен стадий, които са над 50-годишни. Освен това трябва да е единично туморното образувание – с обем до 3 см, и не бива да има засегнати лимфни възли“, обясни д-р Маслянков.

ТЪРНОВСКИЯТ СПЕЦИАЛИСТ УВЕРИ, ЧЕ ПРИЛАГАНЕТО НА ИНОВАТИВНИЯ МЕТОД ВОДИ ДО БЪРЗО ПОСТИГАНЕ НА КОМПЛЕКСНОСТ В ЛЕЧЕНИЕТО. Разрезът е много малък и дори може да бъде определен като козметичен. Оперираните пациентки на следващия ден се изписват и не се налага да преминават през дълъг болничен престой.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!