51 четения

Един мъж и две жени се грижат за 12 дка парк с 3000 цветя

Иван Рафаилов разполага с модерна техника, Айтян и Ангелинка въртят метлите

 

62-ГОДИШНИЯТ ИВАН РАФАИЛОВ, АЙТЯН ПЕТКОВА И АНГЕЛИНКА КОСТАДИНОВА са тримата общински служители, които се грижат за градския парк и за прилежащите тревни площи. Цялата паркова зона е 12 дка, а по алеята има засадени близо 3000 различни цветя. Благодарение на новия парк и на шадравана, който е разноцветен вечер, на центъра на Полски Тръмбеш могат да завидят доста други селища в областта. Освен това тук звучи музика от 6 тонколони, има чудесно игрище за различни спортове и модерен санитарен възел без пари. Цветята и тревните площи се поддържат от поливни инсталации.

Метачките Айтян и Ангелинка
Метачките Айтян и Ангелинка

БАЙ ИВАН, КАКТО ГО НАРИЧАТ ВСИЧКИ, ИМА ТРАКТОРЧЕ И КОСАЧКА от последен клас, хресторез, пръскачки. Той е служител по чистотата от кариерата, защото 27 години е работил в БКС.

„Всеки ден идвам в 8 часа. Поливам цветята, райграса, веднъж седмично кося, помагам и на жените. Цветната алея радва всички, тук е прекрасно място за малки и големи. Засадени са поне 10 вида различни цветя – винки, фунийки, калии, циганчета и какво ли още не. Работният ми ден свършва след 17 часа и си отивам в Раданово“, се смее Иван Рафаилов. Той допълва, че този парк е лицето на града.

ДВЕТЕ ЖЕНИ СА МЕТАЧКИ И ТЕХНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ СА ДВЕ МЕТЛИ. Айтян има опит от 15 години в тази професия и е доволна от работата си. Ангелинка се шегува, че с метла и кофа всичко се постига, но хората трябва да пазят повече това, което е направено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!