9 четения

„Етър ВТ“ взе под наем Пламен Гълъбов и Никола Колев от „ЦСКА-София“

Двама футболисти на „ЦСКА-София“ бяха преотстъпени на „Етър ВТ“ в последния ден на летния трансферен прозорец, съобщиха от ръководството на червения клуб. Това са защитникът Пламен Гълъбов и халфът Никола Колев.

Двамата играчи рядко намираха място сред титулярите и спортно-техническото ръководство на тима прецени, че за тях ще е по-добре да играят редовно и да бъдат във форма, е обосновката на треньора Стамен Белчев. Пламен Гълъбов е роден на 2 ноември 1995 г. в Шумен. Любопитно е, че започва да тренира футбол на 8-годишна възраст под ръководството на бившия етърец Александър Димов в частната школа на Иван Станчев – ФК „Шумен 2007“, в родния си град. По-късно преминава в академията на „Литекс“. През 2012 година тогавашният старши треньор на ловчанлии Христо Стоичков го взима в първия отбор.

Никола Колев също е продукт на ловешката школа, роден е на 6 юни 1995 г. в Търговище. Определен за футболист N 1 на Академия „Литекс“ за 2011 г. През зимната пауза на сезон 2011/12 Христо Стоичков го взима на предсезонната подготовка с първия отбор на лагерите в Свиленград, Сандански и Анталия, в които младият юноша взима участие в почти всички контроли на отбора. На 29 март 2012 г. на възраст 16 г. и 9 м. Никола Колев прави дебют в „А“ група в мач срещу „Левски“ (София), спечелен с 1:0.

Двамата футболисти ще бъдат под наем в „Етър ВТ“ до края на 2017 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!