68 четения

За пръв път раздават уникални статуетки на конкурса „Полските щурчета“

Третото издание събира 110 участници в Полски Тръмбеш

 

За пръв път на конкурса „Полските щурчета“ раздават уникални статуетки Гранпри за всеки победител в четирите категории. Те са дело на известния скулптор Иван Кулински, който е прочут с изработката на награди за музикални форуми. Идеята, естествено, е на Веселин Маринов, патрон на конкурса и негов инициатор. Парите за статуетките пък са от дарения, постъпили в едноименната фондация. За три години звездата на българската естрада Веселин Маринов успя да превърне конкурса в родния си град в еталон за детски музикални изяви.

Третото издание на конкурса за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета“ ще се проведе на 7, 8 и 9 септември на площада в Полски Тръмбеш. В него могат да вземат участие деца, младежи и девойки, чиято възраст е от 5 до 18 години. Изпълнителите представят самостоятелно по две песни – по една във всеки от конкурсните дни. Тази година са се записали рекордно много участници – над 110 души.

Специални гости, които ще изнесат концерти през двете конкурсни вечери, са Миро, Дара, Крисия и трио „Сопрано“. В журито, както всяка година, участват Мими Иванова и Развигор Попов. Журито определя Гранпри за всяка възрастова група – диплом, статуетка и парична награда от 500 лв. Наградите ще бъдат първа, втора и трета– плакет и диплом. Официалното откриване ще бъде на 7 септември вечерта, а на третия ден е галаконцертът на победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!