399 четения

Манекен на фирма „Парушев” стана водещ стоматолог в престижна дентална клиника

ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ ТЪРНОВЕЦЪТ Д-Р МАРТИН МЛАДЕНОВ РАБОТИ В ОРТОДОНТСКА КЛИНИКА „ГРЕОРТО“ В СОФИЯ.

Макар че е едва на 28 години, вече има зад гърба си участия в няколко научни конгреса, където е изнасял презентации.

Любопитна подробност от биографията на д-р Младенов е, че самият той е озарявал с усмивка рекламните материали на водещата в модния бизнес фирма „Парушев”. Младият мъж е бивш модел на елегантните костюми, а БИЛБОРДОВЕ С НЕГОВИТЕ СНИМКИ ПОСРЕЩАХА ВСИЧКИ ПЪТУВАЩИ НА ВХОДА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Младият доктор е възпитаник на ПМГ „Васил Друмев”, където завършва паралелка „Биология” през 2008 година. Следва в Медицинския университет – София, където се дипломира като дентален лекар, а още в четвърти курс започва стаж при доц. д-р Грета Йорданова, която е един от водещите ортодонти в България. Мартин е взел решение да стане зъболекар още като дете, въпреки че никой в семейството му не е свързан с медицината.

„В ранните ми детски години получих травма, която ме отведе в стоматологичен кабинет. Бях много впечатлен от големите възможности на стоматологията. Осъзнах, че това е медицина, която помага не само за овладяване на болката при заболяванията на зъбите и пародонта, но и лекува самото човешко тяло и психиката. Исках и аз да мога да помагам един ден на хората да имат здрави зъби и да се усмихват широко”, разказва търновецът.

Планът до заветната цел съответно бил бързо начертан – ПМГ, медицински университет, много учене и труд. И докато залягал над учебниците, манекенските му мерки били забелязани от пиарите на фирма „Парушев”. На 17 години получава предложение за заснемане на рекламна фотосесия с официални костюми, което приема. Снимките биват поставени на два билборда, а след това обяснимо идват оферти за още няколко модни ангажимента.

Д-р Младенов признава, че и през ум не му е минавало да се отклони от пътя към стоматологията и да се отдаде на моделство. Убеден е, че човек трябва да преследва на 100% мечтите си.

28-годишният търновец споделя, че НЯМА АМБИЦИЯ ЗА РАБОТА В ЧУЖБИНА, ЗАЩОТО УСПЕХИТЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ МЯСТОТО, А ОТ ЧОВЕКА. „В процеса на работа се уверих, че и в България могат да се постигат мечтите, стига да си упорит, последователен и отдаден на тях”.

„Нашето общество показва вече много висока здравна култура и все повече търси по-съвременни решения на своите проблеми. ОТМИНА ЕРАТА НА „ЗЪБЪТ ИМА ПРОБЛЕМИ – ВАДИ ГО“. Сега хората знаят и търсят възможностите на ортодонтията за нивелиране и шиниране на техните зъби при пародонтални заболявания и удължаване на живота ни със собствени зъби. А по-младото поколение знае, че красивата усмивка разтопява сърцата на другия пол, отваря врати за нови позиции в кариерното израстване и още от тийнейджърска възраст търси лечение в брекети на проблемите си”, казва Мартин.

Запитан дали би се върнал във Велико Търново, той не дава категоричен отговор. На този етап е съсредоточен да трупа опит и да се развива, а някой ден, ако има възможност да отвори своя дентална клиника в старата столица, не би я пропуснал.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!