5 четения

Монахиня-рапърка ще пее за папата по време на визитата му в Колумбия

Папа Франциск пристига на посещение в Колумбия на 6 септември. По време на пътуването му, което ще обхване Богота, Меделин, Картахена и Вилявисенцио папата ще бъде придружаван от колумбийска музикална група. Нейна вокалистка е млада монахиня-рапърка, пише Франс прес.
Групата е съставена от двайсетина певци и музиканти и се нарича Обединени католически музиканти. Вокалистката й е на 28 години и се казва Мария Валентина де лос Анхелес. Тя е монахиня от религиозна общност към архиепископията в Кали. Мария Валентина обаче няма нищо общо с представата за класическа монахиня. Тя предпочита маратонките, като млада е била китаристка в рок банда, днес свири на укулеле и което е по-важно тя обича да рапира. Като малка Мария Валентина е диагностицирана с неалкохолна хепатитна стеаноза. Лекарите й казват, че когато стане пълнолетна, ще трябва да се подложи на чернодробна трансплантация. Когато Мария Валентина става на 16 години, лекарите откриват, че от болестта й вече няма и следа. Момичето смята, че бог я е изцелил и година по-късно тя става монахиня, без да забравя за страстта си по музиката. Мария Валентина вече има един солов албум зад гърба си, озаглавен „Кажи ми и ми дай“. Групата, в която е солистка, има издадени два албума.
Музикантите от групата начело с Мария Валентина ще пеят химна, който ще съпътства визитата на папата в Колумбия. Това е песента, озаглавена „Да направим първата стъпка“. Тя е смесица от типична колумбийска музика, поп и рап. Текстът й отдава почит на мира. Мария Валентина е спечелила музикален конкурс и е получила правото да създаде и изпее един от куплетите на парчето.

ИЗТОЧНИК: БТА07

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *