10 четения

По време на фестивала „Бърнинг ман“ човек скочи в огъня и почина

Участник в ежегодния фестивал „Бърнинг ман“ в щата Невада почина, след като скочи в гигантския огън, в който по традиция се изгаря дървена статуя, съобщава ТАСС.
Мъжът е успял да преодолее двата кордона на охраната, разположена по периметъра на горящата клада, след което е скочил в огъня. Намиращите се на мероприятието пожарникари са успели да измъкнат човека от пламъците, след което той бил доставен в болница. Там мъжът починал вследствие на изгарянията си.
По данни на полицията участникът във феста не е бил под въздействието на алкохол по време на инцидента, нво все още се чакат резултатите от токсикологичната експертиза.
Това е първият такъв случай на „Бърнинг ман“, завършил с летален изход. В тазгодишното му издание се включиха 70 хиляди души. Фестивалът се организира редовно от 1986 година и се провежда в пустинята Блек Рок в щата Невада в продължение на 8 дни. Той е посветен на съвременното изкуство и на творческото себеизразяване. В края на феста организаторите на мероприятието по традиция изгарят гигантска дървена човешка фигура.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *