Преди старта на Елитната областна група. Отбори с изравнени сили подхващат новия сезон, очакват се интересни футболни битки

Без първенеца си от последния сезон ще стартира през уикенда Елитната областна група. Ръководството на „Янтра“ (П. Тръмбеш) реши тимът да се състезава в Северозападната Трета лига, където след колебливото начало вече е записана първа победа. Аут от състава на групата е и дългогодишният участник „Ботев Дебелец“, който слезе едно стъпало надолу по финансови причини.

 

С ВЛИЗАНЕТО НА „ВИХЪР“ (РАДАНОВО) И „ПРОБИВ“ (ОВЧА МОГИЛА) В ЕЛИТНАТА ОБЛАСТНА ДИВИЗИЯ

 

обаче бе запазена бройката от десет тима. Логично, с оглед на шампионски титли от предишни първенства и второ място през миналото, от позицията на фаворит тръгва ФК „Ресен 2012“. Отборът се раздели с Красен Каравелов, Иван Сапунджиев, Стелиян Ванев и Тихомир Маринов, но привлече млади момчета, като Боян Борисов, Ивайло Нанчев и Боян Димитров, които ще трупат опит край Мариян Генов, Иван Ганев, Любослав Димитров под ръководството на знаещия треньор Иван Попов.

Третият от миналия сезон „Лато“ (Алеково) отново обещава да е стабилен тим. Илия Илиев и Мишо Михайлов ще разчитат на доказаните си бойци плюс сега привлечената млада вълна – Иван Иванов, Даниел Димитров, Кристиян Димитров, Мартин Иванов и Калоян Христов. В контролите отборът, който ще продължи да домакинства в Козловец, загуби от Обнова с 1:3 и от „Янтра 19“ (Габрово) с 2:1 и надигра Трънчовица с 2:1 и Недан с 4:0.

 

„ЛЕВСКИ“ (ЛЯСКОВЕЦ) СЪЩО ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО ЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР

 

в групата. Победите в проверките над „Лозен“ (Сухиндол) с 4:0, Земеделец“ (Козловец) с 3:0 и 4:1 и равенството в Стражица с „Левски 1986“ – 2:2, показаха, че тимът е готов за първенството. Съставът е запазен и надграден с Милен Кунчев, Пламен Цонев, Божидар Бурнев, Тихомир Маринов и Мартин Йорданов.

Същото нащо важи в пълна степен и за „Чумерна“ (Елена), където Тодор Петев разчита на сплав от опит и младост. Самият факт, че Пламен Нотев се присъединява към Георги Донев и Петко Ганчев, показва намеренията на еленчани за солиден гръбнак на състава. Нови са още познатите в региона Денис Гавазов, Бисер Блажев, Мартин Тодоров и Николай Гюджеменов. На този фон равенството в Ресен и победата в Стражица на еленчани не могат да се определят като изненадващи.

 

НИКАК НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ „ЛЕВСКИ“ (СТРАЖИЦА)

 

където Тодор Спиридонов изгражда стабилен тим. В състава отново са завърналите се след контузии Петър Петров и Александър Цонев, привлечени са нови играчи. Стражишкият тим се радва на вниманието на ръководството на общината. Отборът е подсигурен финансово и екипиран, двайсетместен автобус е на разположение за гостуванията.

„Лозен“ (Сухиндол) вече има нов старши треньор в лицето на бившия етърец Илко Трифонов. Тимът бе напуснат от неколцина състезатели, но запази остновата си. Като попълнения се спрягат шампионите с „Етър“ от 1991 г. Георги Георгиев и Илиян Киряков, както и племенникът на последния – Иван Киряков.

 

В ЦАРЕВЕЦ ЗАПАЗВАТ ТЕНДЕНЦИЯТА ДА НАЛАГАТ ПРИ МЪЖЕТЕ СОБСТВЕНИ ЮНОШИ

 

След преждевременната кончина на Тончо Маринов президент на „Изгрев 93“ ще бъде Милен Иванов, старши треньор на мъжете – Антон Караиванов. С подрастващите продължава да работи Ангел Ангелов. Старшата вълзраст игра на турнир в Несебър мъжете завършиха наравно с „Вихър“ (Раданово) 5:5 и победиха „Атлетик“ в Свищов с 6:4. Подкрепата на председателя на кооперацията Ганчо Ламбев е гарантирана. Новият терен за Футбол 7 и Футбол 9 е готов, отборът в момента е на традиционния предсезонен лагер в Априлци, от който директно ще слезе за първия си шампионатен мач в неделя в Овча могила.

Там местният „Пробив“ ще дебютира в Елитната група. Новакът се радва на сериозна подкрепа от трибуните за всеки мач, но дали е готов спортно-технически за нея, предстои да видим. В Овча могила са подсигурени финансово, записаха успех срещу „Удар“ (Бяла черква) с 2:1 и загубиха от ФК „Недан“ със същия резултат.

Другият новак „Вихър“ (Раданово) се завръща в Елитната областна група със старши треньор Анатоли Александров, под чието ръководство жънеше победи преди време в нея. Заедно с него в отбора на Раданово, чийто състав се запазва, дойдоха от „Янтра“ (П. Тръмбеш) още вратарят Ниязи Ниязиев, Кристиян Костадинов, Мирослав Попов и Пламен Христов. Нови футблости са и юношите на пловдивските „Локо“ и „Ботев“- Владимир Пачов и Мишел Ризов. В първата си контрола „Вихър“ отнесе „Светкавица“ (Михалци) със 7:2 на свой терен, а във втората завърши 1:1 в Килифарево“ с „Лозен“ (Сухиндол). Последва равенство 5:5 с „Изгрев-93“ (Царевец), успех със 7:1 над „Устрем“ (Масларево) и приземяващо поражение от ФК „Ресен 2012“ с 0:7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.