67 четения

Развихри се най-голямата разпродажба на хотели в региона, 93 обекта са сложени на тезгяха

4,5 млн. евро искат за резиденция в Арбанаси, 1,3 млн. евро за „Раховец“ в Г. Оряховица

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА РАЗПРОДАЖБА НА ХОТЕЛИ В ЦЕЛИЯ РЕГИОН ТЕЧЕ В МОМЕНТА. НА ТЕЗГЯХА СА РЕКОРДНИТЕ 93 ОБЕКТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И КОМПЛЕКСИ ОТ ПО 4 ЗВЕЗДИ, показа наша справка. Най-много хотели се предлагат в Арбанаси и Вонеща вода. Оферти за комплекси на територията на Велико Търново почти липсват. 4,5 млн. евро се искат в момента за „Рачев резидънс“ в Арбанаси. Комплексът има всички екстри, включително винарни и спа центрове. Разположен е на площ от над 5 хил. кв. метра, а цената заедно с оборудването е над 900 евро на кв. метър.

ЗА ПРОДАН Е И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ХОТЕЛ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА – „РАХОВЕЦ“. Искат му 1,3 млн. евро. 7-етажната сграда в самия център също е с разгъната площ от 5 дка, но нейната цена за квадратен метър е далеч по-малка – 260 евро. Сред атрактивните оферти е и тази  на стойност 470 хил. евро за комплекс с 18 стаи до Килифаревския манастир.

Пет хотела и бившата почивна станция на Окръжния народен съвет, купена от затворения бизнесмен Георги Вълев, също са на тезгяха. 950 хил. евро пък е цената на бившето училище в Плаково, което функционира като хотел. За по 300 хил. евро се продават и няколко по-малки къщи за гости в Арбанаси, както и два малки хотела в Дебелец.

Едно от атрактивните предложения е на стойност от 180 хил. евро за малък хотел с градина в Емен. В съседство се продава и друго имение за туристи, но неговата цена е 150 хил. в европейска валута.

НОВИ СОБСТВЕНИЦИ СЕ ТЪРСЯТ И ЗА 6 КОМПЛЕКСА ЗА СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ И 8 МАЛКИ ХОТЕЛА В ЕЛЕНСКО ОКОЛО ЯЗОВИР „ЙОВКОВЦИ“. Един от най-големите е в района на Яковци и за него искат 750 хил. евро. Наполовина по-евтин пък е не по-малко атрактивен хотел в Средни колиби.

450 хил. евро е цената на култова къща за гости с басейн във Велчево. За 550 хил. евро се продава и хотелски комплекс във Въглевци.

За продан е и недовършеният мотел край Балван на самия главен път София – Варна, за който искат 250 хил. евро.

С. МАРИНОВ

4 коментара за “Развихри се най-голямата разпродажба на хотели в региона, 93 обекта са сложени на тезгяха

 • 07.09.2017 в 13:16
  Permalink

  Свърши ли вече мониторинг периода на някоя от първите регионални програми за развитие? В следващите 5 години ще се залее пазара от оферти за вили по балкана 😉

  Отговор
 • 07.09.2017 в 21:33
  Permalink

  Хотелът в Горна Оряховица не струва и 100000 лева, съборетина стопанисвана от цигани.

  Отговор
 • 08.09.2017 в 21:48
  Permalink

  Когато няма какво да се пише, пишем глупости 🙂 „Журналистическа безисходица, търси сензация“ е добро заглавие. Поне да се беше запознал по подробно с пазара на имоти.

  Отговор
 • 08.09.2017 в 21:51
  Permalink

  Безизходица и по-подробно…простете 🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!