3 четения

Свищов и Елена посрещнаха 66-ата международна колоездачна обиколка на България Украинецът Сергей Лагкути е победител в северния тур

Градовете Свищов и Елена посрещнаха участниците от 66-ата международна колоездачна обиколка на България. Над 80 колоездачи от 15 отбора пресякоха финалната линия на втория етап в крайдунавския град. Етапен победител стана италианецът Николас Тивани, който успя за 1 час и 33 минути да вземе разстоянието от Плевен до Свищов. След него финишираха Станислу Бажкоу от Беларус и Виталий Бутс от Украйна.

Станимир Чолаков от „Хемус“ (Троян) спечели третия етап от колоездачната обиколка с дължина 111 километра – от Свищов до Елена, преодолявайки дистанцията за 2:33,38 часа. След него само на 3 секунди остана англичанинът Калъм Фъргюсън. Трети, на 47 секунди от победителя, е Станислав Башков от КК „Минск“ (Беларус). Украинецът Сергей Лагкути спечели северната част на колоездачната обиколка на България, след като завърши в основната група в етапа. Вчера бе почивен ден, в който колоездачите присъстваха на празничния концерт по случай Деня на Съединението, организиран от Община Елена за гражданите и гостите. Днес те ще пресекат Стара планина в най-изтощителния етап – от Елена до Ивайловград, който е с дължина 235 км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!