38 четения

Успешна първа детска лятна академия в община Елена

Закриването на първата детска лятна академия в община Елена стана по особено тържествен начин. Събитието на централния площад в града започна с вдигане на националния трибагреник от кмета инж. Дилян Млъзев под звуците на българския химн, който пееха всички участници от академията. Това бе вълнуващ и незабравим момент за близо 100 деца и младежи от селата Константин, Майско, Беброво и Каменари.

От средата на юли и целия август в продължение на 51 дни най-малко по два часа малките „академици“ спортуваха, рисуваха, състезаваха се в забавни игри, танцуваха и твориха. Заниманията, не само забавни и разнообразни, но и много полезни, изместиха за това време телефоните и компютрите. Общината, полиция и пожарна работиха заедно в името на децата и лятната академия завърши с чудесни резултати. Поздравления за успеха заслужават ръководителите на групите – Таня Станева и Елза Маринова от Беброво, Айтен Исмаилова и Мариан Първанов от Константин, Стефка Иванова от Каменари, Христо Сашев и Красимира Стойкова от Майско, всички полицаи и пожарникари, девойките от БМЧК, майсторката по приложни изкуства Ирина Дончева, фелдшерът Михаил Орехов, спортните аниматори.

По време на тържественото закриване всеки отбор показа колко много са научили участниците в първата лятна детска академия и си заслужава тя да има продължение.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *