95 четения

Британец намери половинката си на автогарата във Велико Търново

Джонатан е убеден, че в любимата му Станимира е преродена бившата му изгора

 

Англичанин намери половинката си на автогарата във Велико Търново. Джонатан от Великобритания е твърдо убеден, че сегашната му спътница в живота Станимира всъщност е преродената му бивша приятелка Дина, загинала нелепо преди години.

Българката и британецът се запознават на автогарата във Велико Търново, където тя работи, а той идва да си купи билет за София. Джонатан е бил на обиколка из региона, за да си търси къща. При първия контакт двамата си разменят телефоните, след това се срещат отново още няколко пъти, между тях припламват искри и те решават да се съберат и да живеят заедно.

Историята на Станимира и Джонатан би приличала на десетките други случаи на любов и брак между българка и чуденец, ако не е едно странно и изключително необикновено съвпадение, което за двамата и за близките им е знак от съдбата. Преди години бившата приятелка на Джонатан претърпява автомобилна катастрофа в Англия и загива. В деня, когато това се случва, на няколко хиляди километра на изток, в България, Станимира пък попада в болница в критично състояние, след като е блъсната от кола. А когато се съвзема, оправя и напуска болницата, родителите й са учудени от това колко много се е променила тяхната дъщеря. Днес, години след двата инцидента, Джонатан е твърдо убеден, че Станимира всъщност е неговата преродена бивша приятелка Дина. Той дори твърди, че чувства в гласа и в поведението на българката своята бивша любима. Заради нашенката англичанинът е готов да напусне родината си и да заживее в България. Той вече е купил къща в село, близо до Велико Търново, където ще се настанят, след като много скоро българската му приятелка ще го направи един щастлив татко, при това на близнаци. В името на любовта британецът дори е готов да напусне добре платената си работа в родината си, да зареже заплата от 4000 евро и да си търси работа с много по-малка заплата в старата столица и околностите. Защото за него много по-важни от работата и заплатата са любовта и бъдещият щастлив съвместен живот с любимата му красива болярка Станимира и двете им деца.

Иван ГЕОРГИЕВ

4 коментара за “Британец намери половинката си на автогарата във Велико Търново

 • 08.09.2017 в 15:29
  Permalink

  И други билетопродавачки на автогарата също си търсят такъв “ късмет“.

  Отговор
 • 09.09.2017 в 19:50
  Permalink

  Има нещо тук, искра някаква, която е даде огън

  Отговор
 • 10.09.2017 в 7:48
  Permalink

  Да са живи и здрави и да се обичат и да са много щастливи! Чудя се само, как ли ще е положението, като парите на британеца свършат? Дали няма да му стане кофти, като види нашата действителност очи в очи и ще трябва да живеят на заплата…

  Отговор
 • 11.09.2017 в 9:42
  Permalink

  Да са живи и здрави, но ще е кофти като от 4000 евро падне на 400 лева.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!