20 четения

В Козаревец в неделя майстори ще готвят в 16 казана кокоши чорби

Кулинарен празник ще има за пореден път в Козаревец, където майстори от близо и далеч ще напълнят отново казани, за да сготвят прословутата кокоша чорба. По традиция фестът се провежда след деня на Рождество Богородично и тази година е насрочен за 10 септември. Кулинарният празник е седми поред и от общински той бързо се превърна в национален. Тази година организаторите ще подготвят цели 16 огнища, толкова са кулинарните отбори, заявили желание да се включат в надпреварата. Организатори са местното читалище, пенсионерския клуб и кметството, подкрепени от община Лясковец. Официалното откриване е в 10 часа в парка на козаревското читалище, но доста по-рано състезателите ще запалят огньовете и ще пуснат мръвките за чорбата.

Докато се готвят чорбите, пред читалището самодейни певчески състави и танцови колективи ще веселят гости и жители на селото.

Към обяд ще бъде избрана най-вкусната кокоша чорба от тричленно жури. Ще бъдат наградени най-атрактивният готвач и най-красивият етнощанд, украсен от кулинарите с пилешки гозби и пресни зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!