55 четения

Софтуерният университет започва безплатни курсове по програмиране във В. Търново

БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ ЗАПОЧВА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕКИПЪТ НА СОФТУЕРНИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ. Старата столица е един от 38-те града, в които ще бъдат проведени курсовете „Основи на програмирането”. Това е второто гостуване на университета във Велико Търново, след като миналата година екипът на вуза събра за първи път групи за обучения.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи и няма възрастови ограничения, без значение са и нивото и опитът, който имат желаещите да усвоят програмирането. Целта на заниманията е обучаващите се да се запознаят с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да получат основа, в случай че желаят да продължат своето развитие в тази насока, казаха от вуза.

Кандидатстването за обучението продължава до 28 септември включително, като всеки, който желае да се запише, може да влезе в сайта на университета и да попълни дадения там формуляр. Курсът започва на 6 октомври и продължава два месеца. Занятията ще се провеждат в сградата на СОУ „Емилиян Станев“.

ТЪРНОВЕЦЪТ СВЕТЛИН НАКОВ Е СРЕД СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ В БЪЛГАРИЯ СОФТУЕРЕН УНИВЕРСИТЕТ (СОФТ УНИ). Вузът работи вече четири години и обучението на студентите е по специалности, за които пазарът на труда изпитва глад.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Един коментар за “Софтуерният университет започва безплатни курсове по програмиране във В. Търново

  • 11.09.2017 в 11:49
    Permalink

    Няма лошо да има и поръчкови статии, но е добре този, който се подписва под тях да проверява фактите. „Софтуерен университет“ ООД е фирма с предмет на дейност обучение и организиране на курсове. Нито е ВУЗ (Висше учебно заведение), нито има нещо общо с Университет. Иначе инициативата е полезна, но е добре да не се въвеждат хората в заблуждение.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!