Антон Титов първи в клас RC3 на рали „Сливен“

Призово класиране на рали „Сливен“ записа екипажът на „Мегапорт“ – Антон Титов и Динко Георгиев. В 37-мото издание на международното рали състезаващите се със „Ситроен DS3 R3 Макс“ автомобилисти завършиха на първо място в клас RC3. Титов и навигаторът му се класираха на втора позиция при автомобилите с един двигателен мост, от участващите в българското първенство пилоти са четвърти, а в генералното класиране са шести. От великотърновския клуб ралито завърши още един екипаж. Светозар Колев и Павлин Калчев с „Рено Клио“ са осми в клас RC4.

Представянето на двата екипажа донесе в отборното класиране трето място на „Мегапорт“, на 35 секунди след победителите от „Хюндай Рейсинг“.

До началото на 11-ия етап в неделя Мирослав Ангелов с „Пежо 208 R2“ бе на второ място от участващите за българското първенството екипажи, но след това започнаха техническите проблеми с автомобила. Първо се скъса ремък на водната помпа, а малко по-късно повреда в двигателя на колата доведе до отпадане в етап „Чуката“ 1. Със спечелените точки за второто място от съботния ден Ангелов и навигаторът му Еди Сивов запазват втората позиция в генералното класиране на шампионата – на 18.2 т. от лидерите Стратиев/Борисов преди финала на шампионата рали „Стари столици“ на 8 октомври. Бившият пилот на „Мегапорт“ Пламен Стайков, състезаващ се под грузински флаг, за втора поредна година спечели рали „Сливен“ и се придвижи до трето място в шампионата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *