8 четения

Вторник и Сряда леко захлаждане, възможни са слаби превалявания

До края на седмицата постепенно затопляне

 

През нощта облачността ще се увеличи и на места е възможно да превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19. За района на В. Търново се очаква минимална температура 18 гр. Сутринта ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на места е възможно да превали дъжд. Около и след обяд ще има променлива облачност. Валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. За В. Търново максимална температура 29 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.4 през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е 4.5 през 2004 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 54 минути и ще залезе в 19 часа и 33 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след пълнолуние.

И в сряда облачността ще се променя динамично, с временни увеличения до значителна около и след обяд. Очакват се превалявания от дъжд на места. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. От четвъртък до неделя ще има незначителна облачност до ясно. В четвъртък и петък ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В събота и неделя ще духа слаб до умерен вятър от изток. В понеделник ща преобладава време с променлива облачност, с тенденция вечерта да се увеличи до значителна и през нощта срещу вторник на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад.

Днес и утре се очаква захлаждане. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29. От четвъртък до неделя температурите постепенно ще се повишават и минималните ще бъдат 16 и 19, максималните между 30 и 33. В понеделник започва захлаждане. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда облачността ще се променя динамично, с временни увеличения до значителна и с превалявания от дъжд на места. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. От четвъртък до неделя ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозападната четвърт. В понеделник ще има променлива до значителна облачност и ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Вечерта на места ще превали дъжд. Максималните температури на 1200 м от вторник до четвъртък ще се задържат между 15 и 18. От петък до неделя под влияние на по-топла въздушна маса температурите на 1200 м ще бъдат между 19 и 22. В понеделник се очаква захлаждане с 2-3 гр. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!