36 четения

„Захарни заводи“ инвестира 150 хил. лв. в по-добри условия на труд за работниците си

„ЗАХАРНИ ЗАВОДИ“ ИНВЕСТИРА 150 ХИЛ. ЛВ. В ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА ТРУД НА СВОИТЕ РАБОТНИЦИ, А ПАРИТЕ ИДВАТ ПО ПРОЕКТ, КОЙТО КОМПАНИЯТА СПЕЧЕЛИ. ТОЙ СЕ ФИНАНСИРА ПО ОП „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”, а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 111 000 лв. Собственото съфинансиране е 41 500 лв. „Проектът включва не само мерки за безопасен труд, но и дейности, свързани с развитие на човешките ресурси. Тоест една система, която да надгражда вече съществуващата дейност в завода. Софтуерът ще я допълни и надгради с няколко нови модула”, обясни ръководителят на проекта Никола Колев, който е и бивш кмет на Горна Оряховица.
Предвидено е закупуването на 9 неутрализатора в завода за опаковки и изграждане на предпазна пасарела. На 139 души ще бъде закупено специално работно облекло и лични предпазни средства. Те ще получат и противоплъзгащи обувки. В комплекта са предвидени летни и зимни костюми с якета. Оборудвано ще бъде и помещение за отдих и хранене в завода за захарни изделия. За целта ще се закупят 20 маси, 100 стола, микровълнова печка, машина за вода и хладилник. По предложение на работниците ще бъдат монтирани тенис маса на открито, успоредка и 10 пейки. В рамките на проекта се предвижда разработване на система за управление на човешките ресурси, както и закупуване на специален софтуер. 67 работници, които пътуват, ще ползват безплатен транспорт, за което е отделено част от финансирането. Проектът ще обхване на практика всички 460 работници в „Захарни заводи” АД, сподели Никола Колев.

„В очакване сме да завърши 2017 година, за да се освободи лимит за следващото ни кандидатстване по оперативните програми. Това е вторият проект по „Развитие на човешките ресурси“, който започваме в този програмен период”, обясни още Никола Колев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!