28 четения

Най-дългите крака и мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес

Рускиня с най-дългите крака и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, което от днес е на книжния пазар, пишат в. „Дейли експрес“ и „Дейли мирър“.
Сред новите попълнения в прочутата книга буквално се откроява рускинята Екатерина Лисина. Тя е вписана в изданието с два рекорда – като жената с най-дългите крака (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра).
„Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите на Гинес не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано“, споделя 29-годишната Лисина.
Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно с ръста си, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради високия си ръст.
Сред рекордьорите, включени в новото издание, е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света. Джим се занимава с бодибилдинг от 15-годишен, участвал е в 62 състезания, печелил е 16 от тях и въпреки възрастта си не смята да захвърля тежестите.
Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите на Гинес като жената с най-дълга мигла в света – на левия клепач с внушителната дължина 12,40 сантиметра.
Животните също намират достойно място в Книгата на рекордите на Гинес. Сред новите космати рекордьори са котараците Сигнус и Арктурус Алдебаран. Сигнус е притежател на рекорда за най-дълга опашка на жива домашна котка – 44,66 сантиметра. Арктурус Алдебаран фигурира в изданието като най-високата жива домашна котка в света – 48,4 сантиметра.
От Книгата на рекордите на Гинес, издадена за първи път през 1955 г., са продадени над 138 милиона копия по света в над 100 страни. Прочутото томче е превеждано на повече от 20 езика.

ИЗТОЧНИК: БТА0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *