4 четения

50 самоуки творци идват за Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите

50 САМОУКИ ТВОРЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В СЕДМОТО ИЗДАНИНЕ НА НОЩТА НА САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ И ВТОРИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЯТИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ НА 22, 23 И 24 СЕПТЕМВРИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Майсторите ще покажат ръчно изработена керамика, бижута, аксесоари, кожени изделия, плъсти и др. В базара на продукти и храни с екопроизход ще се предлага ръчно точена юфка, различни видове сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.

Всички любопитни гости могат да опитат да поработят редом до майсторите в работилниците на чаршията.
Улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри и детски представления допълват празничната програма. Тази година като част от Нощта на Самоводската чаршия е и Международният пленер по живопис. В него ще участват 10 млади художници от Сърбия, Македония и България. Те ще рисуват на открито от 18 до 23 септември, а на 24 септември творбите им ще бъдат показани в благотворителна изложба в артбар Hipster. По време на фестивала в пространството пред Hipster ще бъде изградена и скулптурна инсталация от възпитаниците на Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет Иван Николов, Сергей Печинов и Кирил Георгиев.

На 22 септември ще бъде представен етнопроектът на Иван Попа от „Оратница“, а в 20,00 часа на сцената в центъра на чаршията ще излезе виртуозният кавалджия Теодосий Спасов. В събота, на 23 септември, ще свири търновската група „Кову“, а след това Ваяна Ташева ще представи музикалния си проект „Коприва“. Есенните празнични вечери ще завършват с атрактивно огнено шоу от 22,00 часа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!