15 четения

Показваме културно-историческото си богатство на китайци и ги чакаме на туризъм

Кметът Даниел Панов подписа договор за сътрудничество с едномилионен район на Пекин

ВСИЧКИ КУЛТУРНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ В КИТАЙ И ПО – СПЕЦИАЛНО В ПЕКИН. Кметът Даниел Панов и Лиу Суе Минг – Директорът на Областната комисия за развитие на туризма в едномилионния район Дончинг на китайската столица , подписаха днес договор за сътрудничество и развитие на туризма. „Започваме голяма рекламна кампания на Велико Търново и региона с акцент Китай.Ще им покажем всички наши знакови обекти и ще ги поканим да ги посетят. Създаваме и сайтове. Включваме се и в туристическия офис , който се открива в края на този месец в Будапеща , предназначен специално да рекламира възможностите за туризъм в Китай“, обобщи Даниел Панов.

Според г-жа Минг в момента България и Китай обсъждат премахването на визовия режим и по-либерални условия за пътуване. „Двете правителства са се разбрали и за разкриване на директни полети от Китай до България, защото в момента пътуването с прикачване е доста дълго. С директен полет ще се стига за около 10 часа. Интересът от страна на моите сънародници към България и по-специално към Велико Търново е голям. Аз самата разгледах крепостите, Самоводска чаршия и т.н и съм очарована от гостоприемството. Историята ни е сходна и древна. С рекламата , която договорихме туристопотокът ще се увеличи“, коментира г-жа Минг. Идентичен меморандум за сътрудничество китайската делегация ще подпише днес и със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

СПОРЕД ЛИУ СЕУ МИНГ ОКОЛО 40 ХИЛ. ТУРИСТИ ГОДИШНО ОТ КИТАЙ ПОСЕЩАВАТ БЪЛГАРИЯ, НО С ДОГОВОРЕНОТО СЪТРУДНИЧСТВО БРОЙКАТА ЩЕ СКОЧИ. Във Велико Търново вече започна и разработката на специални маршрути за азиатците. Според една от програмите те трябва да остават поне 4 дни в болярския град и да имат еднодневни екскурзии до Казанлък и Габрово, Трявна и Дряново. „Приемаме заявки от хотели, които са готови да предложат луксозни условия за китайските туристи. Те търсят обекти висока категория, каквито имаме и няколко допълнителни в момента се строят“, обобщи Даниел Панов.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Показваме културно-историческото си богатство на китайци и ги чакаме на туризъм

  • 12.09.2017 в 16:03
    Permalink

    Интерхотела е идеален за тази цел , но както обикновенно няма подготвен персонал.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!