59 четения

Руснаци искат Интерхотела, готови да поемат дълговете му от 33 млн. лв.

Има сериозно раздвижване около сделката с най-големия местен хотел. „Борба“ разбра за засилен интерес на руски инвеститори към комплекса, който в момента се търгува от синдик. Според техни представители заради солидните задължения на дружеството, които надхвърлят 33 млн. лв., два са вариантите за продажба. Единият включва сума кеш, която да изчисти всички борчове към кредиторите и особено този към най-големия – Корпоративна търговска банка, а другият – цесия и поетапно погасяване на задълженията за по-дълъг период. Най-логичен е вторият, но той едва ли ще покрие всички искания на заемодателите. Наша справка показа, че само борчът към банката е около 30 млн.

ОБЩО ПЕТ СА ГОЛЕМИТЕ КРЕДИТОРИ НА ИНТЕРХОТЕЛА. Освен заемът от КТБ комплексът виси и с над 527 хил. лв. към Националната агенция за приходите. Пари имат да получават и „Енерго-Про“, ВиК, както и още няколко по-дребни кредитори. Съдът е отхвърлил оздравителния план на собственика, но в момента хотелът работи чрез договор за наем с нова фирма, парафиран в края на миналата година. Наемателят е компанията „Интерхотели“, която се води на 20-годишната Гергана Георгиева, дъщеря на бившия собственик Георги Георгиев.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “Руснаци искат Интерхотела, готови да поемат дълговете му от 33 млн. лв.

 • 12.09.2017 в 12:49
  Permalink

  Давайте им го с отстъпки и да си потъват заедно. Жалко че това и просто поредната партенка на джорналята

  Отговор
 • 12.09.2017 в 14:34
  Permalink

  Какъв е шанса да се фалира дружеството и да се продаде хотела от ЧСИ?

  Отговор
  • 13.09.2017 в 8:04
   Permalink

   Не се продава от ЧСИ ,а от синдик и зависи от кредиторите,сред които на първо място е фалиралата КТБ.

   Отговор
 • 12.09.2017 в 15:26
  Permalink

  Как е възможно едно нещо да не можем сами да удържим и разработим. Ами все някой от вън ще идва да оправя нещата. Този хотел трябва да е държавен и тези, които завършват в училището по хранене да остават на стаж. Да работат само професионалисти както си беше.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!