Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

90 изпълнители от 12 държави идват за конкурса „Сребърна Янтра“

90 МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОТ 12 ДЪРЖАВИ ЩЕ УЧАСТВАТ В 15-ОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЗА ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН „СРЕБЪРНА ЯНТРА“ във Велико Търново на 29 и 30 септември. Певците са на възраст от 5 до 25 г. и са подбрани след предварителна селекция.

Тази година в старата столица ще се състезават участници в музикални формати като „Х Фактор”, „Евровизия”, „Гласът на България“, „Шоуто на Слави“, „България търси талант“, „Големите надежди“ и др. Почти всички български участници във финала са лауреати на наши и международни конкурси, носители на Гранпри и куп престижни отличия. Те ще се конкурират с талантливи деца и млади хора от Италия, Малта, Финландия, Словения, Босна и Херцеговина, Русия, Молдова, Украйна, Сърбия, Македония. Сред чуждестранните участници също има носители на награди от музикални формати, телевизионни кастинги, победи в авторитетни международни проекти и конкурси.

Силвия Кацарова е председател на журито, което ще оценява изпълнителите. Заедно с нея в комисията ще работят музикални продуценти, композитори, попизпълнители и директори на международни конкурси от Италия, Сърбия, Румъния, Молдова, Англия и България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *