7 четения

Каруцари се примолиха за 2 лв., а откраднаха 50 от самарянин край Драганово

 

32-годишен попадна в клопка по пътя на двама каруцари с натоварени дърва. Сюжетът се разиграл в понеделник сутринта, когато мъжът вървял пеша между Драганово и Долна Оряховица. Той бил от Нова Върбовка и се прибирал от работа, но обичал да ходи пеша и това му било хоби. На шосето към Боян се приближил мъж и се примолил за 2 лева. Самарянинът обаче имал само 50 лева нацяло, които извадил от портфейла си. Докато разбере какво става, пъргавият бедняк ги издърпал от ръката му и хукнал да бяга. Боян веднага се обадил на полицията и патрулката пристигнала светкавично на пътя, където той я чакал.

След като разказал какво е станало, униформените обходили района и по описание спрели една каруца с двама мъже. Боян разпознал единия, който му задигнал петдесетачката. При обиска парите обаче не били открити веднага, но при повторно претърсване били намерени скрити в кутия от цигари.

В каруцата с дърва, за които сега ще се изяснява дали са крадени, се возели 40-годишният Живко Л. и 34-годишният Иван С., и двамата от Драганово. Двамата решили да устроят капан на мъжа, който върви пеша, но парите откраднал Живко, който е задържан за 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *