Търновският театър представя „Криворазбраната цивилизация“ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновският театър представя „Криворазбраната цивилизация“

Публикувана на: 13.09.2017г. 138 прегледа

„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ” Е НАЙ-НОВОТО ЗАГЛАВИЕ В РЕПЕРТОАРА НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ”. Премиерният спектакъл, който излиза на 14 септември в 19 часа, е по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников. Режисьор на спектакъла е Борис Дюлгеров. В „Криворазбраната цивилизация” участват оркестърът, хористите и целият балет на театъра. Милен Иванов и Полина Петкова играят две от главните роли – тези на Маргариди и Анка.

Търновският театър е първият в България, който поставя на сцена заглавието с музиката на Дечо Таралежков след появата на култовия телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, каза вчера директорът на театъра Васил Вълчев и допълни, че съпругата на композитора Камелия Попова е предоставила нотния материал, по който са работили търновските театрали. По същите ноти е направен и телевизионният спектакъл на Българската национална телевизия, която излиза на екран преди близо 50 години и остава в златния фонд на медията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>