43 четения

Учени установиха какво най-много харесват жените в мъжкото тяло

Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло – оказва се, че това е коремната област, пише в. „Дейли мейл“.
Изследването е проведено от екип на Университетските болници в Женева. Учените накарали участниците в експериментите да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол. И да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.
Жените се вглеждали предимно в коремната област на мачовците, и то повече, отколкото в гръдния им кош и в гениталната област. Участниците в тестовете от мъжки пол се вторачвали в гръдната област на снимките на дамите по бански. И пренебрегвали областта на корема и гениталиите.
Учените стигнали до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мачовците не трябва да тренират толкова бицепсите и гръдните си мускули, а да наблягат на плочките на корема.
По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките.
Погледите на участниците и от двата пола се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето на показаните фотографии. Мъжете се заглеждали по-често в гениталната област на снимките в сравнение с дамите.
Предишни проучвания установиха, че коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида. Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на този хормон, което подсказва и за намалено сексуално желание.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!