4 четения

250 свободни работни места обявиха работодателите на есенната трудова борса

НАД 250 ДУШИ ПОСЕТИХА ЕСЕННАТА ТРУДОВА БОРСА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя се проведе вчера в „Интерхотел В. Търново” и в нея се включиха 30 работодатели с 250 свободни работни места. Борсата бе организирана от Агенцията по заетостта чрез Бюрото по труда в старата столица. Обявените свободните позиции са в сферата на леката промишленост, строителството, хотелиерството, ресторантьорството и шивашката индустрия. Хората, които посетиха трудовата борса, са от различни възрастови групи. Сред тях имаше и такива, които са заети, но искат да сменят работното си място, както и такива, които се връщат от чужбина. „Прибрах се във Велико Търново преди два месеца. Работех във ферма в Англия, но не бях доволна от условията и се върнах. Моя позната ми каза за борсата и реших да си опитам късмета”, сподели 42-годишна жена. Сред търсещите работа вчера имаше и немалко неграмотни хора, пенсионери и младежи.

В трудовата борса бяха представени също учебни заведения и организации, предлагащи различни форми на квалификация и преквалификация, към които имаше немалък интерес.

Това е втората трудова борса за тази година във Велико Търново, припомни Обрешко Нечев – директор на Бюрото по труда. В пролетното издание на борсата участваха 57 работодатели с 452 работни места, които бяха заети в рамките на два месеца.

В. ВАЛЕНТИНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!