9 четения

В. Търново и Г. Оряховица се включват в кампанията „Да изчистим България заедно“

ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”. Тази година тя ще се проведе на 16 септември. Националната кампания е по инициатива на bTV Media Group и е подкрепена от редица институции, организации и сдружения. За целта Община Велико Търново осигурява за доброволците чували и ръкавици, както и последващото транспортиране на събраните отпадъци. Всеки, който желае да се включи, може да направи заявка за необходимите консумативи в отдел „Околна среда“ на телефон 062/619 502. Чувалите и ръкавиците ще бъдат раздавани както предварително, така и в деня на кампанията. Необходимо е участниците да посочат местата и районите, в които ще работят, а чувалите със събраните отпадъци да бъдат оставени край контейнерите. Служителите в общинската администрация също ще се включат активно в инициативата, като почистят местности в кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“, както и района около чешма „Йоновка”.

Кампанията по почистването в община Горна Оряховица ще започне в 10.00 часа, като за инициативата са определени асфалтовият път към хижа „Божур” и пътеката, свързваща парк-хотел „Джевана” и чешмата „Чуруковец”. В деня на кампанията на всички, които желаят да се включат, на посочените места ще се раздават чували и ръкавици.

Тазгодишното издание на кампанията „Да изчистим България заедно” ще завърши с класация и награждаване на областите с най-голям принос към каузата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!