189 четения

Д-р Владимир Стефанов избра Джулюница пред София

Младият стоматолог спечели доверието и на хора от съседните села

27-годишният стоматолог от Велико Търново д-р Владимир Стефанов имал шанса да изгради кариера в престижна дентална клиника в столицата, но надделяла емоционалната му привързаност към старата столица. След като натрупал опит се прибрал вкъщи и започнал от нулата.

Той завършва средното си образование в ПМГ „Васил Друмев“ в паралелка с химичен и биологичен профил, а през 2014 година полага Хипократовата клетва след 6-годишно обучение в Медицинския университет в София. По време на последната година от следването си работил в известна клиника, оборудвана с модерна техника и прилагаща иновативни похвати.

„Нищо не ми липсваше в столичната клиника, имах поле за изява, добри условия на работа и удовлетворяващо заплащане, но исках да градя кариера в родното си място. Велико Търново много ми липсваше и дори по време на следването си се прибирах всяка седмица за почивните дни“, споделя 27-годишният зъболекар.

След завръщането си започнал да търси подходящо помещение в старата столица за своя клиника, но се оказало много по-трудно отколкото очаквал. Не искал да взема кредит, а и нямало кой да му подаде ръка.

„Никой не ме познаваше, тъй като името ми на стоматолог не бе известно в града, и бях наясно, че е необходимо време, докато научат за мен. Рискувах, но не се получи. Нямах възможност да плащам толкова дълго наема и бях принуден да затворя“, разказа д-р Стефанов.

НЕУСПЕХЪТ ОБАЧЕ НЕ ГО СЛОМИЛ, А НАПРОТИВ – АМБИЦИРАЛ ГО и не след дълго му се отворил нов шанс. Случайно попаднал на изгоден имот в Джулюница, който преди време се ползвал за стоматологични дейности. Веднага го наел и от 1 октомври 2015 година отворила врати практиката му в селото. В началото имал конкуренция в лицето на друг зъболекар, който идвал в определени дни в Джулюница, но 27-годишният търновец спечелил пациентите си с постоянство и добра работа.

„Струва си да работя в селото. Има млади, възрастни и деца, които идват при мен. Джулюница е добре развита, не е обезлюдена като много от малките населени места в България. Често пъти при мен идват пациенти от съседни села, а това ме радва, защото съм бил препоръчан от доволни хора, на които съм помогнал“, казва Владимир.

Така лека-полека в клиниката му станали редовни пациенти хора от Бреговица, Горско Ново село и други съседни села. Преди време лекувал англичанка, която пък го препоръчала на свои роднини, които дошли на гости в Джулюница. Като своя лична победа определя това, че успял да накара местните да идват на профилактични прегледи, а не само когато имат зъбобол. Младият стоматолог продължава да вярва, че един ден ще има своя дентална клиника и във Велико Търново, и изчаква подходящия момент, тъй като вече е убеден, че всяко нещо се случва, когато му дойде времето.

„Когато успея да отворя клиника в града, няма да оставя пациентите си в Джулюница, ще направя всичко възможно да съчетая работата на двете места и да бъда полезен на хората“, казва д-р Стефанов, който, освен че е отдаден на стоматологията, е върл привърженик на ФК „Етър“ и винаги когато има възможност, слага лилавия шал и отива в агитката на отбора на стадион „Ивайло“.

Галина ГЕОРГИЕВА

5 коментара за “Д-р Владимир Стефанов избра Джулюница пред София

 • 14.09.2017 в 11:54
  Permalink

  Много добър и внимателен стомотолог,много съм доволна от работата и вниманието му към пациентите… Браво д-р Стефанов само на пред и нагоре към мечтите ви

  Отговор
 • 14.09.2017 в 17:11
  Permalink

  Способен и компетентен колега. Щастливи сме, че беше част от екипа. Открит, толерантен и честен човек, който винаги е сърдечно приет от нас.

  Отговор
 • 14.09.2017 в 20:50
  Permalink

  Един млад,внимателен и добър млад специалист,спечелил с работата си и внимание своите пациенти!Браво д-р Стефанов ,дано по-вече млади специалисти има като вас ! Успехи и сбъдване на мечтите!

  Отговор
 • 22.09.2017 в 21:34
  Permalink

  Прекрасен човек, когото познавам от близо десет години. Амбициозен професионалист, достоен човек и родолюбив българин. Гордея се, че е мой приятел – голям приятел.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!