Д-р Милко Янакиев хвана най-много риба на язовир „Дичинска нива”, Делян Мирославов извади най-якото парче

Състезание по риболов на плувка в сладки води за деца, юноши, жени и мъже се проведе на язовир „Дичинска нива” до с. Паскалевец. Състезанието беше организирано от Ловно-рибарско дружество „Павликени“ и Община Павликени.

Първо, второ и трето място бяха присъдени в две категории – „Най-голям улов“ и „Най-голяма уловена риба“. В първата категория победи д-р Милко Янакиев от Павликени с улов от 4,380 кг, следван от Делян Мирославов от с. Паскалевец с 2,550 кг и съгражданина му Димитър Димитров, хванал 2,500 кг.

Най-голямата риба хвана Делян Мирославов, парчето тежеше 2,550 кг, пред Димитър Димитров с риба 2,500 кг и Кирил Кирилов от с. Мусина с риба 2,465 кг.

Извън регламента на състезанието една специална награда – три телескопа от Ловно-рибарско дружество – Павликени, получиха децата от отбор „Каракудка” – с. Паскалевец, за най-ентусиазирани малки рибари.

Най-млад състезател се оказа 12-годишният Янислав Асенов от с. Караисен. Даринка Пенчева от Павликени с улов от 0,900 кг стана най-добре представила се жена. 80-годишният Дочо Дочев от с. Паскалевец беше най-възрастният участник в турнира, затова получи грамотата за най-добре представил се ветеран. Грамотите и паричните премии на тримата връчи лично кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. В състезанието се включи и китаецът Дай Лу от Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.