Евродепутати идват на посещение във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Евродепутати идват на посещение във Велико Търново

Публикувана на: 14.09.2017г. 139 прегледа

НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА 19 И 20 СЕПТЕМВРИ ПРИСТИГАТ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА И ОБРАЗОВАНИЕ. В работната група са включени евродепутатите от Полша Богдан Анджей Здройевски и Богдан Брунон Вента, от Германия Сабине Ферхайен и от България Момчил Неков и Светослав Малинов.

Визитата им започва от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, където на 19 септември ще бъде открита кръгла маса на тема „Подобряване и модернизиране на училищното образование”. В срещата ще участват директори на средните училища от Велико Търново и Габрово.

Евродепутатите ще се срещнат с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и с ректора и представители на Великотърновския университет. Целта на работното посещение е да бъде направена равносметка на програмата „Еразъм“ и да се очертаят бъдещите промени, да се обсъди предстоящата реформа на европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата в многогодишната финансова рамка на Европейския съюз след 2020 г., както и в новия работен план за култура 2019 – 2022 г.

loading...

Коментари за "Евродепутати идват на посещение във Велико Търново"

  • 14.09.2017 в 15:17

    колко средства ще се усвоят по таз тъй-важна европейска визита?

    Отговор
  • 15.09.2017 в 11:57

    Сурвакница, ще им покаже правия път на империалистите. На зла круша, зъл пърт!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *