През уикенда слънчево време с летни температури, от понеделник кратко захлаждане с валежи

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За района на В. Търново се очаква минимална температура 15 гр. През деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33. За В. Търново максимална температура 33 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.5 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.3 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 57 минути и ще залезе в 19 часа и 27 минути. Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.
До понеделник ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. В събота и неделя ще духа слаб вятър от изток. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. От вторник до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения до значителна и превалявания от дъжд на места. В сряда и четвърътък валежите на места ще бъдат над 10 л./ кв. м. Ще духа умерен, на моменти силен вятър от северозапад. Температурите до понеделник ще бъдат с летни стойности – минимални между 15 и 18, максимални между 30 и 35. От вторник до четвъртък се очаква захлаждане с около 10 градуса. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23.
Над западните и централни части на Стара планина от петък до понеделник ще има незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от югозападната четвърт. От вторник до четвъртък ще има променлива до значителна облачност с превалявания от дъжд и ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м от петък до понеделник ще се задържат между 20 и 23. От вторник до четвъртък под влияние на по-хладна въздушна маса температурите на 1200 м ще бъдат около 15 – 16. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново
Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *