4 четения

Театър „Весел“ започва 20-и артистичен сезон

 

С ЕДИН ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ СИ СПЕКТАКЛИ „ТЕЛЕФОН 112… ПОЗВЪНИ!” започва 20-ият творчески сезон на театър „Весел“. Представлението е на 16 септември и е част от кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Всички, които искат да се включат в кампанията, могат да го направят веднага след края на спектакъла, казва Веселин Василев, собственик на театър „Весел“, и допълва, че артистите и зрителите ще помагат за почистването на пространството около паметника „Асеневци” до Художествената галерия „Борис Денев“.

Театър „Весел“ ще участва и в инициативата „Нощ на Самоводската чаршия” на 23 септември с версия на спектакъла „Не се предавай!” на български, руски и английски език. Търновските кукленици са готови да се включат и в поредното издание на „Нощ на театрите”. На 4 ноември от 11,00 часа в салона на читалище „Искра” търновските зрители ще могат да видят култовото представление „Храбрият оловен войник”, което е в репертоара на театъра повече от 15 години и е донесло изключително много награди не само в България, но и по света. На същата дата отново в читалище „Искра” от 17,00 часа ще бъде изигран интерактивният спектакъл „Не се предавай”.

До края на септември артистите ще пътуват и до столицата на Казахстан Астана, за да представят Велико Търново в Международния куклено-театрален форум, част от „ЕКСПО 2017“. Участието на търновските театрали е със спектакъла на английски език „Не се предавай!” и се реализира с изключителната подкрепа на Национален фонд „Култура” към Министерството на културата. През октомври театърът ще гостува и на сцената на още един международен фестивал – този в Алба Юлия в Румъния. Там ще бъде представен „Храбрият оловен войник” на румънски език. Следват фестивални участия в Тунис, Русия и отново в Казахстан.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!