82 четения

Търновското училище „Бачо Киро“ качва учебния процес и управлението в електронна платформа

ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА, В КОЯТО ЩЕ БЪДЕ КАЧЕН ЦЕЛИЯТ УЧЕБЕН ПРОЦЕС И УПРАВЛЕНИЕТО НА ШКОЛОТО, ЗАПОЧВА ДА ИЗГРАЖДА ОУ „БАЧО КИРО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Иновативната идея е част от промените, които ръководството на училището е започнало след влизането на „Бачо Киро“ в списъка на иновативните учебни заведения.

В електронната платформа ще бъде качвана информация за оценките на децата, темата на преподадения урок, възложените домашни работи, отсъствията и присъствията, самооценката на учениците. Родителите могат да получават всички тези данни в реално време на смартфона си или да ползват услугата на служебен IP адрес, който всеки от тях ще получи, обяснява директорът на училището Владимир Николов, който миналия ден се завърна от Естония. Там г-н Николов е бил с още 14 свои колеги, млади учители от училището, които са пътували до сродно училище в Талин, за да видят на място как точно работи техният електронен журнал.

В Естония от 2006 г. работи на практика електронно правителство. Държавата е била тази, която е изготвила електронните платформи на всички училища.

В ОУ „Бачо Киро” новата електронна платформа трябва да заработи най-късно след четири години. Дотогава училището ще започне поетапно да я изгражда чрез преструктуриране на електронния дневник, с който „Бачо Киро” разполага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!