6,5 млн. лв. за пътищата В. Търново – Г. Оряховица през Арбанаси и Самоводене – Ресен дава държавата | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

6,5 млн. лв. за пътищата В. Търново – Г. Оряховица през Арбанаси и Самоводене – Ресен дава държавата

Публикувана на: 14.09.2017г. 327 прегледа

С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ СА ОТПУСНАТИ ПОЧТИ 6,5 МЛН. ЛВ. ЗА ДВЕ ВАЖНИ ПЪТНИ ОТСЕЧКИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОТВЪРДИ КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ. Малко над 4 млн. лв. се дават за пътя Самоводене – Ресен, който продължава към Стамболово и Обединение на територията на общините Павликени и Полски Тръмбеш. „За цялата страна се реши да се осигурят около 100 млн. лв. за спешни пътни ремонти, като за нас обектите са тези двата. Имахме уверението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, че пари ще има за тези отсечки, и те вече са факт. Предстои избор на изпълнител на ремонтите и се надявам в най-скоро време да минаваме по нов асфалт. Вече приключи ремонтът на пътя към Преображенския манастир, вървят и процедурите за изграждане на новия мост към Шемшево“, коментира градоначалникът.

ТРАСЕТО ОТ САМОВОДЕНЕ КЪМ РЕСЕН Е СМЯТАНО ЗА ЕДНО ОТ НАЙ-ЛОШИТЕ В РЕГИОНА, а ремонтът му се бави вече пета година. Предишното правителство даже организира конкурс за изпълнител, но така и не го започна. Амортизираният път не е правен поне от 20 години, а на места настилката му е заприличала на юфка, оплакват се шофьори. Парите отиват за разширение на платната, изправяне на завоите, отводнителни съоръжения и поставяне на предпазни мантинели. Именно тук само за последните десетина години има повече от 20 тежки катастрофи и няколко смъртни случая.

Около 2 млн. пък ще отидат за пълен ремонт на пътя от Велико Търново до Горна Оряховица през Арбанаси. Докато трае той, участъкът няма да бъде затварян.

Освен преасфалтиране ще бъдат изградени и отводнителни съоръжения и ще се разшири самото трасе, а където е възможно, ще се изправят и завои.

С. МАРИНОВ

loading...

Коментари за "6,5 млн. лв. за пътищата В. Търново – Г. Оряховица през Арбанаси и Самоводене – Ресен дава държавата"

 • 14.09.2017 в 13:07

  Само до Ресен ли?

  Отговор
 • 14.09.2017 в 14:27

  От Ресен до Лесичери пътя е в ужасно Положение.От Дичин до Лесичери попада в община Павликени но това са 3 км.Останалите 10,12км от Ресен до Дичин са трагични.Кмета обещава преди избори пълен ремонт.Лично ако се не лъжа идва във с.Водолей и с.Дичин преди изборите и ОБЕЩА РЕМОНТ.Питам кога?

  Отговор
 • 14.09.2017 в 15:15

  И от с.Ресен към с.Паскалевец има отсечка от 3-4 км, която трябва да се ремонтира напълно. Повече от 20 години пътя не е поправян. До кога така??? Нали си плащаме данъците и винетките.

  Отговор
 • 14.09.2017 в 16:26

  Тва от няколко години го слушаме, но продължаваме да си трошим колите …. Сигурно в Сирия дето война се води пътищата са по-добри…. уникални безхаберници ни управляват, но пък нали ние сме си ги избрали в крахна сметка де ……

  Отговор
  • 14.09.2017 в 17:06

   Аз лично не съм си ги избирала, но трябва да се примирявам с избора на другите. Само дето ГЕРБ и поддръжниците на ГЕРБ няма да ми компенсират харчовете по ремонти на колата. Не ми се говори за пътя Лясковец – Елена. Добре, че беше колоездачната обиколка на България, та запълниха големите кратери.

   Отговор
  • 18.09.2017 в 9:46

   Да какво стана с това и за се чудя? Поредна публикация в рамките на 2-3 години, която излиза откровена лъжа! На сайта на Агенция пътна инфраструктура даже все още пише, че оферти щели да отварят утре…
   http://www.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/utre-se-otvaryat-ofertite-za-stroitelstvo-i-nadzor-pri-rehabilitaciyata-na-26-km-ot-pt-iii-504-samovodene–obedinenie-v-oblast-v

   То минат не минат няколко месеца и все го ремонтират тоя път по вестниците, а ние все още пътуваме по 15-20 годишни дупки и естествени гърбици. Където и да пътувам из другите области пътищата са по-добри! Тук предпочитат само да ни лъжат, все пак повечето жители (гласоподаватели) на областта не минават по тоя път и като ги четат тия работи сигурно цъкат с език и си викат „Брееййй, големи ремонти, голямо чудо става!“

   Отговор
 • 14.09.2017 в 22:14

  ка па един са незарадва че ше праят нещо,ам само мрънкяте …

  Отговор
  • 15.09.2017 в 12:10

   Всеки път, когато човек не разбира нещо, на лицето му се появява приятна и нежна усмивка и тогава изглежда, че той всичко разбира. — Етиен Рей

   Отговор
  • 18.09.2017 в 11:13

   Радвахме се предните три-четири пъти като писаха по вестниците още през 2015та година. Само че вече ми втръсна да чета лъжи! Затова мрънкам, защото досега с писането си останаха. Предния път есента написаха, че 14 милиона са отпуснати като свършен факт безусловно. И оферти вече гледали и е планирано пролетта 2016та да се ремонтира. Нищо не се случи обаче. Сега пишат 6 млн отпуснати и не пишат кога ще започне ремонта – не виждам за какво да се радвам тоя път.

   Отговор
 • 15.09.2017 в 10:43

  Искаме път до село Паскалевец,ние не сме ли хора?Всеки ден пътуваме от Търново до Паскалевец и вече не се издържа.То 30 км.само дупки,храсти, вълни и друсане.ДО КОГА ще слушаме ,че няма пари????Да крадат по малко ,че и за нашия път да остане някой лев.

  Отговор
 • 15.09.2017 в 14:03

  Обзалагам се, че пътя П.Тръмбеш – Обединение и Обединение – Стамболово пак няма да се направи, защото там кмета е от БСП. Измекярите от ГЕРБ няма да се минат и да направят тези отсечки.

  Отговор
  • 20.09.2017 в 9:27

   Особено пътя между Стамболово и Обединение е наистина най-лошият, който съм виждал където и да е. Картината е апокалиптична. Някои по-ниски коли вероятно не биха могли дори да стигнат. Средната скорост на движение е около 15 км/ч.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *