Спорт

„Виолетовите“ готови за успех срещу „Берое“, очакват подкрепата на публиката

В следващите пет кръга етърци срещат първите пет отбора в класирането

 

Добра игра и три точки очаква Станислав Генчев от днешния мач с „Берое“ (Стара Загора). Треньорът на „виолетовите“ няма да може да разчита на защитника Венци Василев, който вече тренира, но все още не е готов напълно, но в групата се завръща нападателят Тодор Колев.

„Тук, на нашия стадион „Ивайло“, играем доста успешно, противниците се чувстват неудобно. Предстоят ни пет изключително тежки мача срещу водещи отбори (б.р. „Берое“, „Черно море“, „ЦСКА София“, „Левски“ и „Лудогорец“) и трябва да използваме всяка възможност да трупаме точки. Ние сме добре подготвени физически и не ме притеснява, че имахме мач в понеделник. Групата ни от играчи е доста голяма, така че, където имаме проблеми, можем да заменим даден футболист“, коментира Станислав Генчев. По неговите думи от години „Берое“ е един от най-добрите отбори в България и заслужава уважение и респект, но етърци не се страхуват от съперника. Треньорът подчерта, че е работено специално върху противодействието при статичните положения след получените голове от „Пирин“ и „Славия“ и се надява резултатът да се види срещу старозагорци. Станислав Генчев специално благодари от името на отбора на кмета Даниел Панов за инвестициите в базата и осигурените условия за подготовка и игра.

„Сигурен съм, че на предстоящите мачове публиката ще бъде много повече. Ако играем добре и имаме резултати, все повече хора ще идват. Публиката е най-доброто мерило за това как играе един отбор. Нека тя е нашият 12-и играч, а ние като треньори и футболисти ще направим всичко възможно хората да си тръгнат доволни от стадиона“, добави Станислав Генчев. Заедно с него в първата пресконференция преди мач в новата зала на стадион „Ивайло“ се включиха Георги Сърмов и Яни Пехливанов. Двамата футболисти бяха категорични, че са се адаптирали бързо във В. Търново и колективът е много добър. Тримата апелираха към привържениците на футбола да подкрепят отбора срещу „Берое“, независимо че мачът е в неудобния петъчен ден.

Рефер на двубоя днес от 17:15 часа на стадион „Ивайло“ е Ангел Баялцалиев, помагат му международните асистент-съдии Георги Тодоров и Александър Атанасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *