Скъпи първокласници, Уважаеми учители, ученици, родители,

Днес е много вълнуващ ден не само за Вас, а и за всеки великотърновец и българин.

15 септември не е просто и само първият учебен ден.

15 септември е част от нашата идентичност. Той е част от гордия и достоен отговор на въпроса: „Какво е да си великотърновец и българин?“.

15 септември е едно от събитията, които оставят незаличим и прекрасен спомен у всеки от нас за цял живот.

15 септември присъства ярко в живота и спомените ни където и да се намираме, с каквото и да се занимаваме.

Като изказвам благодарността на цялата ни общност към всички, които работят в областта на образованието, пожелавам успешна и ползотворна учебна година.

На първокласниците пожелавам да навлязат с любознателност в света на науките и да работят упорито и с креативност за постигането и на най-смелите си мечти.

Пожелавам им да запомнят с най-светли чувства прекрасния ден, в който, водени от своите учители, ще пристъпят прага на родното училище.

На учителите пожелавам да бъдат все така отдадени на каузата да отстояваме статута на Велико Търново на водещ образователен център в България.

На родителите пожелавам все така безрезервно да подкрепят и подпомагат своите деца в тяхното образование и израстване като достойни граждани.

15 септември не е официален празник, но преклонението на народа ни пред образованието го е превърнало в истински празник за всеки българин.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.